Vejen Forsyning som arbejdsplads
Vi er en virksomhed med fælles kultur og værdier, der er skabt i samarbejde mellem ledelse og medarbejdere. Hos os er det vigtigt, at alle har ansvar og medindflydelse. Vi sørger også for, at der er gode muligheder for faglig udvikling gennem kurser og efteruddannelse.
Som medarbejder hos os kan du forvente:
- Gode fysiske rammer
- Attraktive løn- og ansættelsesforhold
- Personalegoder, sundhedsforsikring og en god pensionsordning
- Et introforløb som ny medarbejder
Vil du være med til at sikre rent drikkevand og en høj forsyningssikkerhed? Vil du arbejde med at udvinde ressourcer af det vand, som vi renser og sender videre, så det kan indgå i kredsløbet igen? Hos os er der mange jobmuligheder - fra kundeservice og økonomi til teknisk design, håndværk og ingeniørarbejde.
Vi er cirka 30 medarbejdere, som arbejder for at sikre god service og kvalitet. Vil du hjælpe denne udvikling på vej? Så er du måske vores nye kollega.
Uopfordret ansøgning
Du er altid velkommen til at sende os en uopfordret ansøgning. Send ansøgning og CV til hr@vejenforsyning.dk.
Vi behandler selvfølgelig alle henvendelser fortroligt.
Mød en medarbejder
Når du ringer til Vejen Forsyning, får du fat i Janni Ransby Nielsen eller en af hendes to kollegaer. Sammen udgør de Vejen Forsynings kundeservice og besvarer spørgsmål om alt fra regninger, acontobetalinger og afdragsordninger til tømningsordninger og meget mere.
"Mange tænker ikke over deres spildevand eller vandforbrug i det daglige, eller hvordan det bliver afregnet. For eksempel hænger prisen for afledning sammen med vandforbruget. Andre har konkrete spørgsmål til deres årsafregning eller deres acontobetalinger," forklarer Janni, der er uddannet kontorassistent med speciale i inkasso.
Før Janni for 10 år siden blev ansat i Vejen Forsyning, arbejdede hun både i det private, det offentlige og i et energiselskab. Denne brede erfaring gør hende i stand til at håndtere de mange forskellige henvendelser, hun modtager, og hun trives med at hjælpe andre.
Selvom de teknologiske løsninger i stigende grad effektiviserer kundeservice, er den personlige kontakt stadig efterspurgt og værdsat. Sådan oplever Janni det i hvert fald:
"Vi har selvbetjeningsløsninger på vores hjemmeside, men kunderne må meget gerne ringe. Vi oplever, at de er glade for muligheden for personlig service, især når de har komplekse eller følsomme spørgsmål, som for eksempel at lave en aftale om en afdragsordning eller mere tekniske spørgsmål. I sådanne tilfælde kan det være frustrerende at 'kommunikere' med en maskine."
"Mine kollegaer og jeg hører ofte: 'Tak for en god service.' Det betyder meget for os, fordi vi altid forsøger at give kunderne lidt mere, end de forventer, så de altid får en god oplevelse. Vores opgave er først og fremmest at besvare deres spørgsmål eller hjælpe dem godt videre – ikke at presse produkter eller mersalg på dem."
Janni understreger også, hvor meget arbejdsmiljøet betyder for hende: "Hos os har vi en god og fri omgangstone. Her er frihed til at planlægge egne opgaver og arbejdsdagen. Det betyder alverden for mig. Vi griner også meget sammen, især når vi mødes i kantinen og laver morgengymnastik. Det øger sammenholdet og sundheden - og holder skavankerne på afstand."
Kortet på computerskærmen bliver gransket meget nøje. - Jo, den er god nok. Det er her vandledningen ligger, konstaterer Karin Mikkelsen og taster ivrigt på tastaturet, inden hun kigger op. Hun sidder bag en gigantisk computerskærm, som er så stor, at den vil gøre enhver gamer misundelig.
- Jeg er også glad for den, smiler Karin: - Langt størstedelen af min arbejdstid foregår bagved en skærm, så den er vigtig for mit arbejde og giver mig det nødvendige overblik.
Og netop det med overblikket er vigtigt i Karins arbejde som teknisk designer. Hendes arbejde er afgørende for at sikre, at Vejen Forsynings forskellige systemer, primært vandforsyningen, kører glat og effektivt.
Karin fremstiller og vedligeholder tekniske tegninger og dokumentation i specielle designprogrammer, ligesom hun assisterer og koordinerer med projektledere og driftsfolk for at sikre, at alt går efter planen i projekteringen af nye ledningsnet og anlæg.
- Jeg er glad for jobbet. Jeg kan især godt lide at se mine tegninger blive til virkelighed og i sidste ende bidrage til, at folk får en stabil forsyning, siger Karin, som også holder data om vandledningsnettet opdateret.
- Struktur og systematik skal der til. Begge dele er vigtige i mit arbejde, siger hun. Og kigger man på hendes skrivebord afspejles dette også af et ryddeligt og velorganiseret bord.
Det har ikke altid ligget i kortene, at Karin skulle være teknisk designer. Egentligt er hun uddannet maler, men efter endt uddannelse valgte hun skolebænken til igen og uddannede sig til teknisk designer. Siden har hun været ansat ved både statsbanen og i forsyningsbranchen.
For 7 år siden startede hun i Vejen Forsyning: - Og her bliver jeg, siger Karin med fasthed i sin stemme: - Arbejdsmiljøet er i top. Vi har det godt med hinanden. Vi kan grine sammen. Og så betyder det også meget for min arbejdsglæde at kunne være sig selv og have frihed under ansvar. Det har vi her.
Når solen skinner fra en skyfri himmel, og husejerne fylder badebassinerne for at blive afkølet, kan Martin Høj Nielsen, driftsassistent i vandafdelingen, aflæse det i vandforbruget.
Hver dag kører han eller hans kollega ud til de to vandværker i Vejen by for bl.a. at holde et vågent øje med vandbruget. Et højere vandforbrug end forventet kan enten betyde et brud på et rør. Eller at mange husejere f.eks. er i gang med at fylde deres badebassiner samtidigt.
Med et digitalt overvågningssystem kan Martin nemt opdage uregelmæssigheder. En B- eller C-alarm betyder, at der skal tjekkes op på noget. Men hvis der står A i displayet, er det en kritisk fejl, der kræver øjeblikkelig handling.
”Også selvom det er juleaften eller midt om natten,” siger Martin: ”Forsyningen arbejder 24/7. Vi har derfor altid en medarbejder på vagt, som kan tilkaldes ved akut behov.”
Vandkvaliteten tjekkes også på vandværket. Efter at grundvandet er blevet pumpet op af jorden, gennemgår det en simpel behandling, før det sendes videre som rent drikkevand.
Når Martin ikke er på vandværket, er han ude hos kunderne for at opsætte vandmålere, montere stikledninger og besvare spørgsmål. En variation, som Martin hilser velkommen:
- Jeg kan godt lide at møde og snakke med mennesker. Både med mine kollegaer i driftsafdelingen, som jeg har et godt forhold til, og de kunder, jeg møder i løbet af arbejdsdagen.
Martin, der oprindeligt er uddannet rørlægger, blev en del af Vejen Forsyning i begyndelsen af 2023. Han kendte allerede jobbet og virksomheden fra tidligere arbejde hos en entreprenør, der løser opgaver for forsyningen.
Men han har bestemt ikke fortrudt skiftet. Ud over kundekontakten og opgavevariationen kan han godt lide muligheden for selv kan planlægge og tage ansvar for sine opgaver.